Riigikohus on Eesti Vabariigi kõrgeim kohus.
Põhiseaduse kohaselt on Riigikohus kassatsioonikohus ja
põhiseaduslikkuse järelevalve kohus. Riigikohtu pädevus
on sätestatud kohtute seaduses. 

- Eesti vabariigi põhiseadus -

Riigikohtunik Julia Laffranque valiti Euroopa inimõiguste kohtu kohtunikuks

6. oktoober 2010
PrintPDF
Eile, 5. oktoobril valis Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee Euroopa inimõiguste kohtu kohtunikuks Riigikohtunik Julia Laffranque'i. Laffranque alustab Strasbourg'is tööd 1. jaanuaril 2011.

"On hea meel, et Eesti suutis välja panna kolm väga tugevat kandidaati Euroopa inimõiguste kohtu kohtuniku kohale. Topeltrõõm on sellest, et võitis primus inter pares," kommenteeris konkurssi Riigikohtu esimees Märt Rask. "Eks sellest tulenevalt peab Riigikohtu esimees peatselt välja kuulutama konkursi vabanenud riigikohtuniku kohale. Usun, et Eesti õigusspetsialistide hulgas on piisavalt tugevaid kandidaate, kelle hulgast Riigikogu saab teha valiku riigikohtuniku ametisse," lisas Rask.

Julia Laffranque valiti riigikohtunikuks 17. veebruaril 2004 ning ta on senini töötanud Riigikohtu halduskolleegiumis ning alates 2007. aastast ka põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumis. Ta on õigusteaduste doktor, Tartu Ülikooli Euroopa õiguse dotsent ja Eesti Euroopa õiguse ühenduse president. 2008.-2010. aastani juhtis ta presidendina Euroopa Kohtunike Konsultatiivnõukogu. 
 

Eveli Kuklane

Kommunikatsiooniosakonna juhataja