Riigikohus on Eesti Vabariigi kõrgeim kohus.
Põhiseaduse kohaselt on Riigikohus kassatsioonikohus ja
põhiseaduslikkuse järelevalve kohus. Riigikohtu pädevus
on sätestatud kohtute seaduses. 

- Eesti vabariigi põhiseadus -

Ajakirjanik Tarmo Vahter pälvis õigusemõistmise tunnustuse

7. oktoober 2016
PrintPDF
Neljapäeval, 6. oktoobril toimunud õigusteemalisel ümarlaual tunnustasid riigikohus, riigiprokuratuur ja advokatuur ühiselt ajakirjanikku, kes on käsitlenud õigusemõistmise protsessi tasakaalukalt, sisukalt ja edasiviivalt.

Nomineeritute seas olid ajakirjanikud, keda nimetati kohtute, prokuratuuri ja advokatuuri pressitöötajate poolt rohkem kui ühel korral tasakaaluka ja sisuka koostöö või kajastuse eest. Kolmeteistkümne ajakirjaniku seast pälvis tunnustuse Eesti Ekspressi ajakirjanik Tarmo Vahter.

„Tarmo Vahter on oma pikajaalise ja põhjaliku tööga näidanud, et õigusemõistmisest on võimalik rääkida samaaegselt nii põhjalikult, haaravalt kui ka tasakaalukalt. Tema kogemuse ja teadmisega ajakirjanik on väärikas partner kõikidele õigusemõistmisega seotud inimestele ,“ märkis Riigikohtu esimees Priit Pikamäe tunnustust üle andes.

Tänane ümarlaud oli osa 3.-7. oktoobril tähistatavast õigusemõistmise nädalast. Paneeldiskussioonis astusid arutellu Riigikohtu esimees Priit Pikamäe, riigi peaprokurör Lavly Perling, advokatuuri esimees Hannes Vallikivi, ajakirjanikud Kärt Anvelt ja Tarmo Vahter. Arutelu modereeris ERR-i veebiuudiste peatoimetaja Anvar Samost.

Kohtumise osalesid suuremate meediaväljannete ajakirjanikud, kohtujuhid, prokuratuuri ja advokatuuri juhatuse liikmed.  Ümarlaual jagati kogemusi osapoolte tööspetsiifikast ja otsiti lahendusi edasise koostöö tõhustamiseks. Ümarlauda saab järelvaadata sotsiaalmeedialehel https://www.facebook.com/6igusem6istmisekunst/.

Merje Talvik
Kommunikatsiooniosakonna juhataja
Riigikohus
Tel. 5333 9846
merje [dot] talvikatriigikohus [dot] ee
 
Kristina Kostina
prokuratuur
avalike suhete osakond
tel. 5187 911
kristina [dot] kostinaatprokuratuur [dot] ee
 
Kadri Lainas
Eesti Advokatuuri kommunikatsioonikonsultant
Sõnumiagentuur Akkadian
Tel. 5645 0326
kadriatakkadian [dot] eu