Riigikohus on Eesti Vabariigi kõrgeim kohus.
Põhiseaduse kohaselt on Riigikohus kassatsioonikohus ja
põhiseaduslikkuse järelevalve kohus. Riigikohtu pädevus
on sätestatud kohtute seaduses. 

- Eesti vabariigi põhiseadus -

Riigikohus asub alates tänasest ajutiselt Veski tänaval

21. jaanuar 2019
PrintPDF

Alates 21. jaanuarist 2019 asub Riigikohus asenduspinnal, aadressiga Veski 32, Tartu.

Riigikohtu praeguses hoones Tartus Lossi 17 algavad ehitus- ja rekonstrueerimistööd ja asenduspinnal asutakse kuni remonditööde valmimiseni. Eeldatavasti naaseb Riigikohus Lossi tänava hoonesse aastal 2020.

Möödunud aastal viidi läbi ehitushange Riigikohtu hoonete rekonstrueerimiseks. Hanke võitis Tartu Ehitus AS, detsembris 2018 allkirjastasid Tartu Ehitus AS ja Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ehituslepingu, mille kohaselt läheb hoonete rekonstrueerimine maksma 6,5 miljonit eurot ja tööde planeeritav aeg on ligikaudu 14 kuud. 

Riigikohtu hoonete rekonstrueerimise käigus ühendatakse kaks olemasolevat hoonet aatriumiga, et parandada külastajate turvakontrolli ja liikumisteid nii kasutajatele kui külastajatele. Luuakse erineva tasemega liikumistsoonid parema turvalisuse tagamiseks, rajatakse liikumisteed puuetega inimestele, sh ehitatakse liftid. Samuti ehitatakse välja seni puudunud ventilatsiooni- ja jahutussüsteem ning võetakse kasutusele kaugküte (hooned olid siiani elektriküttel). Lisaks sisetöödele rekonstrueeritakse ka hoonete fassaadid ning rajatakse välisvalgustus.

Riigikohtu kontaktid jäävad samaks, muutub vaid postiaadress.